Sundsvall Open Trot och lysnatta 30/8

Helgen har i allra högsta grad varit hektisk.

Lördagen började för min del med en liten tripp till Bergsåkers travbana och Sundsvall Open Trot. Trav är ingenting som jag är införsatt i. Jag har dålig koll på hästarna och nästan lika dålig koll på kuskarna.

Maken skulle leda defileringen till lopp 2 så det vart lite och pyssla med innan vi kom iväg.



Det skulle pusas på fälgar och allt annat som är blankt på bilen. Efter en hel del jobb kom vi alltså iväg.

Det var otroligt mycket folk på travet och en jättebra stämning på stallbacken. Ja, det var på stallbacken vi skulle vänta på att få köra ut och leda defileringen.

Det fanns mycket att titta på, både hästar, kuskar och andra människor. Några kännde jag igen, men de flesta kuskarna fick jag ta hjälp av maken för att få ett namn på.



Robert Bergh när han kom tillbaka efter sitt lopp, jag tror han blev diskad eller så vann han.



Lofti nånting passerade också väldigt nära på väg från loppet.



Tillsist men inte minst (eller??), har vi Örjan Kihlström som helt fräckt vänder mig ryggen, å han är faktiskt den enda kusken som jag känner igen. Det är tacken.


 

Vände mig ryggen det gjorde däremot inte denne man som vi mötte på banan, men som jag tolkar det, var på väg åt fel håll.

Hur som helst så ser ni själva att det var en hel del människor som var på plats och jublade när vi passerade på upploppet.

Efter äventyret på Open Trot for vi till Bergafjärden. Det var ju lysnatta, eller stugsista som en del säger och då ska det vara ljus som brinner längs stränderna efter hela kusten. Vi var ner till stranden och tittade på våran fjärd och det var fantastiskt fint. Det var ingen idé att ta med kameran för det var kolsvart man såg inte ens vilka som var nere på stranden.
Kvällen avslutades hos Hasse o Anita med trevlig gemenskap och nån stänkare.

När vi vaknade i morse var det bara att börja med allt plock innan vi kunde riva förtältet. Det gick fort och som tur var, behövdes inte så mycket rengöring innan vi packade ihop det. Nu har vi bara husvagnen kvar därnere och den ska vi hämta hem så fort vi får tid.

Nu ska jag titta över vad som ska packas, kom plötsligt ihåg i lördags att jag ska till Jönköping i morgon, blir borta till onsdag kväll.

//P

Ooopppss 28/8



Det här satt på kylskåpet för en stund sedan.





Min tolkning

Sluta upp med att göra allt perfekt.......gör det bara........om du måste

//P

Open Trot på Bergsåker 28/8

Äntligen fredag.

Igår fick jag äntligen tid att tvätta hojen. Det var på tiden, den var inte tvättad på flera veckor, jag skäms. Varje dag som jag kommit hem från jobbet och tänkt att nu, nu ska den rullas ut och tvättas, så har jag fått ändra mig eftersom det börjat regna.
Jag tvättade och putsade så den glänste som bara den. Det kändes skitbra, så när maken sa att vi skulle ut på torsdagsåkningen med HDCS så var jag laddad.

Så händer det som inte ska hända - jag blir akut dötrött och ber att få stå över.

Egentligen är jag kanske inte dötrött men jag ser svartmolnen hopa sig på himlen borta i väster. Det blir nog regn. Blir det regn så blir tanken regnprickig och kromen grådassig, dvs allt tvättande och putsande är förjäves.
Aldrig i livet tänker jag, den måste få vara ren och blank några dagar.

Maken bestämmer sig i allafall för att åka en sväng.

-Du, kan jag ta din hoj, så får jag känna hur den känns nu när jag har ändrat växelspaken, säger han.

Det kändes som en käftsmäll. Får man inte tomtar på loftet efter en sån fråga så får man det aldrig.

-Skulle du gå in med leriga skor på ett nytorkat golv, undrar jag.

Vilken reaktion ger det då? Maken tittar frågande på mig och undrar om jag ska stanna hemma för att städa.

Låt gubben ta hojen då tänker jag. Det är ingen idé att argumentera. Förresten han får ju hålla på och ändra och fixa så mycket på den utan att protestera, i allafall inte så jag hör det.

Jag tillbringade kvällen i soffan framför tv:n och maken gjorde en utflykt tillsammans med kamraterna ut till Alnö.

Hojen blev inte skitig. Den blänkte lika fint när han kom hem för det blev aldrig något regn.



Imorgon ska jag följa med till Bergsåkers travbana och Open Trot. Maken ska medverka och köra. Inte en häst utan flera hundra hästar, samtidigt. Han ska köra runt banan och visa upp sin lastbil mellan V75 tävlingarna.

Maken vill att jag ska följa med honom - så ser ni en stor lastbil med en dam som sitter och vinkar lite diskret - då vet ni att det är jag och inte drottning Silvia.

Fortsättning följer på Open Trot äventyret.




Verklig styrka är ofta att ge med sig



//P


Långsamt 26/8

Inte mycket man tar sig för en sån här kväll.

Regnet fortsätter att ösa ner över vår stad. Det knepiga är att på dagarna är det bra väder med lite solsken och värme, men så fort man kommer hem så drar det ihop sig och börjar regna. Det har redan kommit 8 mm regn på 4 timmar.
Hur ska man sysselsätta sig då? Jag kan inte städa varje dag, det behövs inte. Tvätten har jag också fixat undan.
Inte är det något speciellt på tv:n.
Maken jobbar, han kommer inte hem förrän sent, så det är jäkligt långsamt. Inte hade jag någon lust att åka till nån heller.

Började titta på resor på nätet, weekend resor.
Kanske man skulle åka till London!! Det verkar trevligt. I slutet på november eller början på december, då har dom julskyltat så man kan titta i butikernas fönster, handla julklappar och dricka lite toddy på nån pub.
Men nej, det blir för dyrt, inte resan den går bara på några hundralappar plus boendet. Det är julklapparna och toddyn som kostar.

Kom plötsligt ihåg att vi ska ju faktiskt ut och resa snart, i slutet på september. Då är vi ett gäng på runt 20 personer som ska åka till Tallin. Det ser jag fram emot. Jag har aldrig varit i Tallin tidigare så det ska bli intressant. Har inte riktigt koll på vad jag ska göra där. Ska jag shoppa eller titta på gamla byggnader? Måste kanske göra en koll på vad som finns, så jag är förberedd.

-Å du Qvicken i Staffanstorp - om du läser det här.
Maken är sugen på en resa. Det skulle vara trevligt om vi kunde träffas på någon flygplats ute i värden igen. Ta er en funderare och ring. Din hustru och jag vill alldeles säkert bli överraskade av våra män med en lång och dyr resa.



Stånga inte huvudet mot väggen, leta upp dörren istället.


//P

Nutid för en mamma, hustru och farmor 24/8

Vad säger man???

Det är jobbigt inte veta om man ska stanna kvar eller gå i ett förhållande. Jobbigare blir det är det när man beslutat sig för att gå vidare ensam. Det blir många frågor, om och men som ska ventileras, tårar och en känsla av skuld, tycka synd om den andra, varför blev det så här, med andra ord tusen frågor.

Stackars mammas lilla, nästan vuxna flicka, nu har hon själv fått ta ett svårt beslut.

Jag är bara mamma, har inget facit som visar rätt svar. Man kan bara trösta, lyssna, finnas till hands och försöka förklara att så här är det med livet.
Nu är flickebarnet på tröskeln till vuxenlivet.

Hur är det med mamman då??? Tackar som frågar.

På söndagen blev det en jättetrevlig och låååång tur med hojen. Vi snackade om att bara åka en sväng och fika, men som vanligt blev det inte som vi sagt.

Vi, Stefan, Hasse och jag åkte till Bispgården där vi väntade in Lars och Anki. Det visade sig att vi skulle åka till Döda Fallet och äta samma mat som vi åt för nån vecka sen.  Det hade jag inte hört att grabbarna snackat om, men nu var det bara att hänga på.
Efter en god middag åkte vi vidare mot Ragunda, Kälarne, Sörbygden, Ljungå och ner mot Holm och Kovland. En liten sväng som tillslut blev 25 mil.


Hasse, Lars, Stefan och Anki på rastplats vid Holmsjöändan

Jag hade lite problem med framflyttningen av fotpinnarna. Den tidigare omtalade växelspaken blev inte riktigt som jag hoppats på. Det blev lite för trångt för stöveln mellan fotpinne och spak. Det i sin tur gör att jag får problem med växeln mellan 2:an och 3:an. Måste nog krypa till korset och erkänna att maken var rätt ute från början och det är helt och fullt mitt eget fel när jag gnällde och bad honom sätta den närmare fotpinnen.
Har också lite svårt att hitta ett bra läge på fotpinnarna, men jag kanske måste vänja mig.

Innan vi for hem var vi in till sonen och hälsade på barnbarnet. Vad mysigt det är med blöta pussar och kladdiga små händer. När jag träffar den lilla damen verkar det inte finnas några gränser för vad jag kan lova. När vi åkte därifrån hade jag, utan att jag vet hur det gick till, lovat att vara barnvakt på fredag om två veckor. Nu var det inte bara kvällen det gällde, utan det var hämtning på dagis mitt på dagen.
-Ja visst, självklart, det fixar jag.........
Man lovar och lovar utan att tänka på hur det ska gå till. Jag har ju ett jobb att sköta. Nu blir det till att ta en semesterdag, eller kan man ta nån form av umgängesdag med barnbarn när man är farmor? Måste kolla det.

-------------------------

Idag blev det som sagt en lite jobbig dag. Efter att ha fått SMS från dottern, slängde jag mig i bilen och for hem från jobbet lite tidigare. Dotter med hund kom hem och var här några timmar. Nu har hon gått hem till sig och maken har kommit hem från jobbet. Nu har han och jag chansen att få prata med varandra i lugn och ro innan det är läggdags.




Tänkvärt

Ett beslut är ofta bevis på att man blivit trött på att tänka.

// P

Besök i Järvsö 21/8

Regn, regn och åter regn.

Vaknade hyfsat tidigt idag. Ute regnade det och då finns inte mycket att göra. Slog en signal till Björn o Anncatrin och vi beslöt oss att åka till Järvsö och kolla in den ombyggda butiken och vad som fanns bland motorcycklarna och  bland hyllorna.
Det var lite folk i butiken så vi behövde inte trängas med andra. Kollade in vad som fanns i klädväg, men inget av det som fanns dög åt oss.
Jag tycker det är dåligt utbud bland damkläder i både Sundsvall och Järvsö. I Sundsvall finns det inga jackor för damer, i Järvsö finns det 3-4 olika modeller men det är ändå inte tillräckligt. Det verkar som de som har hand om inköpen av kläder inte har insett eller förstått att det faktiskt är ett stort antal damer som köper Harley och som vill ha märkeskläder. Ingen idé att gnälla över detta. Det finns ju massor av andra butiker som gärna vill ha mina pengar och Stockholm är faktiskt bara ett par timmar bort.
Tittade också på tillbehör till hojen, nästan allt fanns. När jag sedan blundade och tittade på insidan ögonlocken, såg jag precis hur min hoj kommer att se ut. Nu får maken jobb i garaget igen.
Vi avslutade dagen i Järvsö med att Björn bjöd på mat, det tackar vi kvinnor för, nu behövde vi inte laga middag idag.

Tömde regnmätaren när jag kom hem 31 mm på 1 dygn.

Som det ser ut nu blir det att kura i soffan.

//P

HD-åkare på Vindhem

Vilken kanonkväll, +16 grader när vi kom hem från kvällens övningar.

Som vanligt samlades vi, ett gäng Harleyåkare, nere på plattan vid Vängåvan. Efter mycket svammel fram och tillbaka beslöts att vi skulle åka och käka på Vindhem.


Svammelgänget vid Vängåvan

Innan vi for till Alnö och Vindhem gjorde vi en liten tur ut till Timrå, där Bibbi stod och väntade på oss. Ikväll var vi 9 st Harleyåkare som var sugen på något gott käk och en åktur.
Det var nästan tomt på restaurangen på Vindhem så vi fick ett bra bord som alla fick plats vid ute på altanen. Det var massor med segelbåtar i hamnen men av seglarna själva såg vi inget.


Hamnen vid Vindhem.................



tyst och öde.........


Här är det liv och rörelse

Mat beställdes det i alla fall, det var jättegott.



Några åt av den lilla silltallriken



En del andra, däribland jag själv åt pyttipanna.

Vi satt och svammlade nån timme på restaurangen till vi upptäckte att det började bli mörkt. Då blev det en väldig aktivitet, ingen vill gärna åka över skogen när det är kolsvart ute.

Måste passa på att lägga in en bild på min hoj också. Nu är den snart som jag vill ha den.


Min Dyna Low Rider


Måste få berätta

Idag på eftermiddagen när jag satt och jobbade som bäst, dånade det till utanför fönstret så det känndes i hela kroppen.
Förresten det var inget dån utan det var det där ljudet som man nästan bara får höra i depåerna på dragracingtävlingar när bilarna kör fram för att göra upp. -Ja, jag vet......nu trasslar jag in mig i hur man upplever ljud och vibrationer också, men jag måste försöka förklara.
Jag flög upp från stolen och fram till fönstret för att se vad det var. Det jag ser var en mycket angenäm syn. Jag ropar på kollegan att nu får han rappa på så ska vi springa ut och kanske hinna få se lite av vidundret som svängde in på macken vid kontoret. Vi hann dit och fick ta en närmare titt på fordonet, dessutom blev det några bilder.


Cheva -55



Första tankningen för ägaren, en ung kille, i helgen ska han provköra och visa upp bilen på tävling i Söderhamn.
Jag önskar lycka till.

//P

Mittsverigebanan - Härnösands Motorpark

Så blev det åter en fikakväll med Street Rulers.
Färden gick till Mittsverigebanan eller Härnösands Motorpark som den egentligen heter.
Vi var ett 20-tal bilar som efter samlingen åkte gemensamt dit upp. Där blev det kaffe och mackor och lite allmänt småprat.
Tyvärr glömmer jag alltid bort att fotografera när vi är ute på utflykt med den klubben. Om det beror på att jag inte bryr mig så mycket om bilarna eller om det är något annat som gör att jag inte fotar kan vi bara spekulera om. Trevligt hade vi i alla fall.
Missade att anmäla oss till surströmmingen med Twin Peaks Chapter som är på fredagkväll hos Tomas och Birgitta i Tranviken. Attans otur, men sånt händer. Kanske vi får äta suring ändå med några andra vänner i helgen.

Annars är det inget nytt under stjärnorna.

Jo, visst ja, höll på att glömma.......

Båda grabbarna från Näsviken vann sina klasser i den totala skandinaviska dragracingserien som avgjordes hos SHRA Sundsvall i helgen.
Niklas Andersson vann Top Door Slammer före Malmöiten Adam Flamholc och Per Fagerström vann Stock/Super Stock före Mats Germann från Umeå. Bara att lyfta på hatten och säga grattis till grabbarna. Jätteroligt tycker jag. Pratade med Per i morse och han var otroligt belåten. Tror jag det. Nu får väl grabbarna suga på det här ett tag, sen är det dags att tänka på nästa säsong.

//P

Trädgårdsdax

Det blev trädgårdsdax tillslut.
Jag har länge bävat för att det ska bli dags att klippa häck, träd och annan växtlighet i trädgården.
Idag blev de det.
Häcken mot gatan var inget större problem, den fixade vi ganska snabbt. Men så var det ju det här med trädet vid gatan. Det är ett gammalt och fint träd, får massor med rosa blommor på försommaren och av blommorna blir det någon form av bär. Jag vet inte vad det heter, men det påminner om Japanskt körsbärsträd. Det är/var en massa döda grenar inne i trädkronan och idag skulle dom bort.
Maken fick för sig att han skulle klättra upp i trädet, det är ett fantastiskt fint klätterträd. När jag sa att han skulle vara försiktig eftersom han är gammal tog han naturligtvis det som en utmaning och började klättra uppåt med sågen i ena handen. Inte hjälpte det att jag sa att han var för tung heller, han fortsatte uppåt som en ........., börjar på a och slutar på a.


Hellre en make i trädet än en fågel i handen.

När det väl började kapas i trädet tog det aldrig slut. Tillslut fick ja be honom släppa ner sågen och försöka ta sig ner.
Det gick bra att ta sig ner, han klarade det utan skador.

Sista rycket gjordes på buskarna vid altanen, dom har också växt väldigt mycket i sommar.


Toppning av buskar vid altan

Nu har vi klarat av framsidan i trädgården, nu är det bara baksidan kvar. Tack och lov har vi inte så mycket blommor och rabatter så det ska väl vara avklarat under den här veckan.

Nu blir det lite koll på tv och mysa i soffan.

//P

Inget speciellt

Det är inte mycket att hitta på en regning dag.
Vi var en sväng till Birsta eftersom maken måste ha några krokar för att kunna hänga upp stegen på garageväggen. Det var inte mycket folk där, kan inte tro att dom var och trampade omkring på Selånger Marknad i regnet.

Tömde vattenmätaren som innehöll 18 mm regn, det är ca 2 dm i snö, hemska tanke.

På kvällskvisten kom dottern och voven Iker förbi. Han är mycket piggare nu efter pennicillinkuren.
Han var ute i trädgården och busade med en boll och fick återigen syn på Manolito, gräsklipparen. Han är väldigt brydd över vad det är nåt som rör sig på gräset. När klipparen går emot honom så skäller han för att visa sig kaxig, när det inte hjälper så blir han mycket förvånad. Lika förvånad blir han när han smyger upp bakom klipparen och ska nosa den i baken för att kolla läget, det händer fortfarande inget. Maken kiknar av skratt och hunden fattar inget. Bara synen av 50 kg Rottis som "steppar" omkring gräsklipparen får även dottern och mig att gapskratta. 

Några tänkvärda ord får avsluta dagen

Gör man ingenting kan man uppleva mycket.

Nu är det dags för sängen, ny dag i morgon

//P

Selånger Marknad

Det blev inte någon mc-åkning idag.
Maken tog med svärmor och for på invigningen på Blåbergstippen. Jag stannade hemma eftersom jag inte är intresserad av det här med kretslopp osv. För mig räcker det med att soppåsen läggs i soptunnan och att det är någon som hämtar tunnan var 14:e dag, det pågår året runt, det är kretslopp för mig.
På eftermiddagen tog vi en promenad bort till Selånger Marknad, det är mer ett tvång än ett nöje.  Där var det folk det vill jag lova. Man fick trängas på "gatorna" mellan knallarna. Vi träffade en del bekanta som vi pratade med men det blev inte något speciellt som köptes. Vi köpte nya persiennstänger det var allt. När vi kom dit kom det lite regn men det slutade på en gång.
Kvällen har vi tillbringat hemma, sånär som på en liten tur till macken. Det har börjat regna och termometern visar +13 grader, så det är skönast att kura ihop sig i soffan framför tv:n.

// P


Torsdagsfika i Juniskär

Skön kväll.
Vi var ett gäng som träffades på stan och beslutade att åka till Juniskär och äta fiskmacka. Det är en av de stora höjdpunkterna på våra turer - att äta alltså. Vi var tio Harleyåkare som dånade söderut mot Juniskär.
Äntligen fick jag känna hur det vart med nya fotpinnar. Måste erkänna att det var lite vingligt i början, speciellt i rondellerna, rätt balans infann sig inte direkt kan man sammanfatta det hela. Men det gick bra och efter ett tag märkte jag ingen större skillnad.
Jag tror maken var lite spänd ett tag, han var rädd att jag skulle börja trillskas och kräva att han måste byta tillbaka till originalpinnarna.
Jag förstår honom på sätt och vis för precis när vi skulle lämna garageuppfarten hemma, då var hojarna redan startade, fick jag för mig att han måste tagga om växelspaken så jag kan växla utan att behöva lyfta foten högt upp i luften. Det var bara för honom att ta av sig hjälm, handskar och jacka för att sedan plocka fram verktyg och ändra växelspaken som jag vill ha den.

Kan inte förstå varför gubbar ska försöka jobba på egen hand, när dom ändå alltid får göra om. Att dom inte lär sig!!

För någon vecka sedan fick maken för sig att byta styre på min hoj, utan att fråga. Kan meddela att det inte var gjort i en grisblink. Han tyckte det blev j-t bra och att hojen såg "grym" ut. Jag tyckte styret var för brett, så det var bara att byta tillbaka. Nu har jag gått omkring och funderat på det där styret ett tag - och kanske var det inte så dumt ändå.
Ska fundera ut hur jag ska lägga upp taktiken.


Några av hojarna på parkeringen vid Vängåvan, innan avfärden till Juniskär


Bara "gubbar" bland HD-åkarna, här väntar dom på att få dåna iväg


Tomas, Leif och Roger på ljugarbänken vid Vängåvan

Har fått förslag på trevlig mc-åkning i helgen, vi får väl se vad vädergudarna lockar med. Jag har egentligen en väldig beslutsångest. Det är ju dragracing i Sättna i helgen och det brukar inte jag missa. Det är kräftfest i Bergafjärden som alltid brukar vara trevlig, Bilutställning i Smöråker är det också, det är trevligt där med. Selånger Marknad är i helgen. Det är mycket som drar. Vi får se vad det blir.

//P

Besök från Östersund

Gjorde en sväng ner till Berga och fikade med Danne, Anne-Marie och småflickorna från Östersund. Småflickorna som för övrigt har blivit ganska stora nu. Det blev ett jäkla väder när jag åkte ner. På E4 vid Fläsian regnade det som om himlen var öppen. Hastigheten på trafiken var ca 40 km/h, torkarna tog inte undan regnet på rutan. Det var lokalt, bara någon km därifrån slutade det lika plötsligt som det började. Östersundsfamiljen har hyrt en stuga på Berga i år och lämnat husvagnen hemma. Dom åker vidare söderut i morgon men med förhoppning om att dom kommer tillbaka och äter surströmming med oss senare. Åkte hem vid halv 9, det är ju arbetsdag i morgon. Maken har precis kommit hem från jobbet (21.30) så nu blir det en stund med småsnack innan det är dags att sova.

-AC, håller med, det är betydligt smidigare att kolla bloggen än att smyga i buskarna. Jag har inte fått tillfälle att prova framflytten än, men jag tror jag måste ändra växelpinnen något hack. Gjorde inte du det också?

//P

MC tur till Döda Fallet

Åter en solig och varm dag.
Idag blev det motorcykeltur igen. Härligt. Stefan, Kjelle, Hasse och jag åkte till Döda Fallet och åt lunch. Därefter for vi mot Graninge och vidare över Viksjö på vägen hemåt. Det blev en nätt sträcka på 23 mil. Vägarna vi åkte är kanonfina, typiska mc-vägar. Det var jättevarmt och soligt. När vi kom hem vid 16-tiden började det dra ihop sig på himlen. Det blev alldeles svart och sedan började det åska och kom några riktiga regnskurar. Jag mätte 9 mm i vattenmätaren.
När regnet kom, försvann maken ut i graget. Han tog fram fotpinnarna som jag köpt och bytte dom på hojen. Det blev skitbra. Nu måste jag ut och prova hur det känns om det är så att han måste ändra nåt.
Känner mig helt slut i kroppen efter all mc-åkning i helgen. Det blev ju en hel del mil. Nu är det vila en stund som gäller, sedan får jag väl gå och lägga mig. Jobb i morgon.

//P


Hemsö Fästning

Idag åkte vi hoj tillsammans med Twin Peaks Chapter.
Vi var till Hemsö Fästning, som ligger ovanför Härnösand. När vi åkte från Sundsvall vid 10-tiden var det ca +20 grader, men ingen sol.
Färden gick över Viksjö och vidare mot Härnösand. När vi var nästa framme i Härnösand hade det nyligen regnat så jag blev lite skeptisk och trodde ett tag att det skulle bli en regning tur, men efter någon mil kom solen fram och vi hade en fantastisk dag.
För att komma ut till Hemsö så måste man åka färja. Det var en lång lång kö med bilar före oss vid färjelägret, men åker man motorcykel så får man köra på först så vi fick köra förbi alla och slapp då ha en bilkö före oss när vi kom fram.
Det var tur det.
Vägen upp till Hemsö Fästning var nylagd grusväg i 5 km. 5 km är otroligt långt när det förutom att den var nygrusad är smal, krokig och kuperad.
Väl framme så började vi med att äta lunch innan vi gick och tittade på den gamla fästningen.
Hemsö Fästning var en av kustförsvarets största anläggningar, den är ett monument över omvärdsuppfattningar och stämningar som gällde under den epok som kallades "Kalla kriget". Det är en underjordisk anläggning som skulle rymma nära 500 man. De sista värnpliktigta muckade 1989 och numera är det öppet för alla att se hur det var där under jorden. Mycket intressant tycker jag.
Vi kom hem igen vid 16-tiden, då var vi dötrötta.


Sture och Anita på färjan till Hemsö



Gun, Lasse och Hasse på färjan



Anita, Sture, Lasse och Gun vid färjelägret på hemresan



När kommer färjan?



Efter travet och lite vila tog vi T-birden och åkte ner till sonen och hans familj. Dom har varit en vecka på Bergafjärden i vår husvagn så vi åkte bara ner och grillade varsin hamburgare, vi ville inte störa, dom får vara ifred.


Frank och Freja vänder ryggen till och vill inte lyssna.


Maken fick något att dricka till hamburgaren så jag fick lov att vara chaufför.
-Ja. det gick bra, det är inga problem.
Åkte en sväng ner till stan och Drakrodden, där var det väldigt lugnt. Undrar var alla människor höll hus egentligen?
För egen del drog vi oss hemmåt.
Summering: Det har varit en väldigt bra dag.

//P

Billtur med maken

Vilket kanonväder det är. Snacka om att det är en hån mot oss som började jobba i måndags.

Ikväll var vi ute med bilen en sväng, termometern visade på +24 grader. Jag tror inte det varit så varmt någon dag på min semester som det var idag. Maken fick för sig att jag skulle köra och han sitta bredvid för en gångs skull. Jag har lyckats säga nej tidigare och har inte kört bilen på hela sommaren men i kväll tog värmen alla krafter från mig och jag orkade inte protestera. Det var jäkligt dumt gjort av mig, nu kom han plötsligt på att det var mycket trevligt att sitta på sidan och titta på alla människor som är ute och flanerar. Shit, nu är man rökt tänkte jag när det gick upp för mig att han känner sig avslappnad när jag kör. Han ska ha mig som chaufför!!! Hur tar man sig ur den situationen då? Här gäller det att komma på något smart för att slippa. 

-Det är väldigt vad ratten känns konstig, är det något glappt, säger jag.
-Nej, bilen är så här följsam, den är faktiskt så här lättstyrd, svarar han.
-Du, jag tror vi nästan är utan bromsar, nytt försök av mig.
-Nej då, dom är bra, du måste bara trampa lite hårdare än vad du gör på din bil, blir svaret.

Nästa försök att klara sig ifrån att vara chaufför kom när vi mötte bussarna på Esplanaden. Jag tvärnitade och försökte se ut som om hela förarsidan skulle köras bort. Vad får man för reaktion då?

-Bra, där ser du, det är bara trampa till ordentligt på bromsen, det där blir du van, säger maken.

Jag börjar tveka om det här med kvinnans list. Hur löser jag det här då?

Så här blev det

Trafikljusen ska slå om till grönt precis när vi närmar oss, Jag trampar på gasen med samma kraft som jag använde på bromsen tidigare. Motorn riktigt ryter till och bilen formligen flyger fram mot korsningen och över den, maken bleknar, det är sant.

-Nu åker vi hem, flämtar han

YES, YES, YES. Han vek ner sig, jublar jag inom mig. Jag slipper vara chaufför. Jag får sitta brevid och titta på flanörer och om jag vill, kan jag ta en öl eller två.

När vi parkerade i garaget tio minuter senare får jag ett SMS från Anncatrin U, det lyder:

Övningskörning! Gick det bra? Hasse såg lite spänd ut.



Se övergångsstället

Sammanfattningsvis så har kvällen varit varm och skön, bilen går bra och är lättkörd. Maken är nedbäddad och sover nu.
Å jag, - jag ska bara............

//P








Besök hos veterinären

Idag fick vi göra ett besök hos veterinären. Dotterns hund Iker hade varit hänging ett par dagar. Han nyser och är slö och vill inte äta. När han blivit undersökt visar det sig att han hade en stor varig böld i gommen, mest troligt är att han gjort sig illa när han jagat efter och tuggat på en pinne. Det blev sövning och en riktig undersökning. Lilla vovven var helt utslagen efteråt. När det var dags att åka hem så var han fortfarande helt groggy. Han måste lyftas in i bilen och det är inte så enkelt, 46 kg slapp hund är ingen enkel sak. Nu är det penicillin i 16 dagar som gäller, en tablett på morgonen och en på kvällen. Nu får han ta det lugnt ett tag, men förhoppningsvis kommer han igen om ett par dagar. För övrigt tyckte veterinären att det är en väldigt fin och välskött hund.


Iker



Snygg-Iker

Tycker själv det här blev ett jäkla svammel om hunden. Kan inte förstå att jag bryr mig så mycket om honom. Jag är ju faktiskt livrädd för hundar (å katter å fåglar å getingar å you name it) och försöker hålla mig så långt bort ifrån dom som möjligt. Att sedan Iker tror att han är en knähund gör ju inte saken bättre. Stor hund i knä på livrädd människa, sug på den ni. Nu är det dags att ägna sig åt annat än en massa svammel på bloggen.

Ha en trevlig kväll

//P






Räkfrossa med grannarna på Bergafjärden sen blev det arbetsvecka

Helgen tillbringades i Bergafjärden. På fredag gjorde vi besök hos Sussie och Lasse. Det var en lugn kväll.

Under lördagskvällen var våra mysiga sommar-grannar hos oss, vi åt räkor, drack vin och hade det bra. Måste tala om att vi har de absolut bästa grannar man kan ha.  Finare människor än dom här får man leta länge efter. Det här gänget har vi tillbringat ca 20 somrar med. Tyvärr har några lämnat oss och vi saknar dom väldigt mycket, men vem vet dom kanske var med oss i lördags ändå.

Tanken var att vi skulle sitta ute med det regnade och var ruggigt hela dagen så vi beslöt att vara inne istället. Men det gjorde inget. Huvudsaken var att det gamla gänget träffades igen och hade roligt.

Hasse och Anita


Vivvi och Olle med Yvonne i bakgrunden


Örjan sittande på golvet som vanligt.


Lasse, Mia, Hasse och Anita

Yvonne och Örjan kom förbi på väg hem, dom hade varit på bröllop i Polen.

Vi åkte hem på söndag eftermiddag och gjorde förberedelser för att börja jobba, mao semestern är slut.

Måndag morgon när klockan ringde var jag död. Allt gick i ultra rapid. Inte sjutton minns jag i vilken ordning allt ska göras på morgonen. På något sätt - jag vet inte hur - lyckades jag iallafall komma till jobbet i tid. Hade räknat med en jobbig dag men efter förmiddagskaffet så flöt det på som vanligt. Vaddå varit ledig i fyra veckor??

På kvällen bestämde vi oss för att åka hoj. Hasse hörde med sin bror om dom var sugen att åka med på en tur, det var dom. Vi for en tur och avslutade med fika på Bowlingen i Birsta. För den som undrar kan jag tala om att mina mc-byxor numera sitter jäkligt skönt.

Tisdag morgon - ännu tröttare. Fattar inte att jag inte kan komma i säng i tid. Efter jobbet åkte vi och handlade. Måste få ordning på kylskåpet efter semestern. Det saknas både det ena och det andra. Ångrar att jag inte ordnade med handlingen tidigare. Det är fantastiskt skönt ute ikväll, runt 20 grader varmt, borde åka hoj istället för att gå runt i mataffären. 

Efter att ha sovit lite mellan måndag och tisdag borde jag vara trött nu och börja tagga ner men inte då. Vad är det man säger - På kvällen får den late brått.

Måste ta mig i kragen nu och styra upp inför morgondagen.

Hörs då

//P

RSS 2.0