Tallinresan avklarad 29/9

Ja då var resan till Tallin avklarad.
Det var jättetrevligt. Alla var på gott humör. Vi åt och drack hela helgen.
Hytterna på båten var kanonfina. Vi bodde högst upp på våning 9 med fönster mot havet.
På fredagkvällen åt vi buffé och sedan var vi på dansen. Det blev inte så himla sent eftersom de flesta av oss var lite trötta efter bussresan ner till Stockholm.
På lördagmorgon blev det tidig frukost och sedan en promenad in till stan där vi gick in och ut i olika butiker.
Vi träffades igen vid lunchtid och åt på en restaurang som heter Olde Hansa. Det var en upplevelse. Ingen av oss visste vad vi beställde, så när maten serverades hade vi noll koll på vem som skulle ha vad.
Till maten drack vi något som heter Kanelöl. Ölen hade en liten smak av kanel, det var gott. Att man sedan också blev på kanelen av den är en annan historia.
Eftersom jag inte frågat mitt resesällskap om lov att lägga ut bilder på dem så gör jag inte det. Däremot har jag några bilder utan kamraterna.

Vi passerade detta hus på väg till torget. Det hade sett sina bättre dagar men jag tycker det speglar lite av verkligheten.


Det är lite sluskigt, men det är verklighet.

Under lunchen beslöt vi (Håkan, Ann, Hasse och jag) oss för att besöka en Harley Davidson butik som vi fått adressen till. Efter maten traskade vi iväg och fångade upp en taxi som vi köpslog med och som tog oss till adressen.
HD butik!!!!!! Vi hamnade i ett bostadsområde från 70-talet. Ryssgråa höghus som hade sett sina bättre dagar. Tack och lov att vi bad taxichauffören vänta.
Inte fanns det någon butik där.
Chauffören gick och ringde på en lägenhetsdörr och fick det bekräftat. Efter mycket hjälp från chauffören med ett antal telefonsamtal, fick vi veta att det kanske skulle öppna en HD butik i Tallin nästa år.
Jag lovar vi ville inte stå kvar och vänta. Han fick snabbt ta oss därifrån och de 8-10 km in till stan igen.
Det var ialla fall en taxiresa som vi inte kommer att glömma i första taget. Han kryssade mellan bilar och spårvagnar - gled över tre körfiler - allt detta utan att släppa gaspedalen. Vi for som vantar runt i bilen. Efteråt försökte vi bestämma oss för om han var nykter, vi tror inte att han var det.
På kvällen åt vi middag på olika håll. Efteråt träffades vi på dansen och i karaokebaren. Vi hade ju näktergalen Hasse N med oss. Han bjöd på flera låtar, däribland en vacker duett med Håkan J.
På söndagmorgon blev det återigen en tidig frukost. Båten anlände till Stockholm kl 10.00 och bussen som skulle ta oss hem avgick kl. 10.30. Vi var lite avslagna på hemresan men det var det värt. Vi var hemma kl 17.00, det kändes bra att det inte blir så mycket senare när det är arbetsdag dagen efter.

Ett hjärtligt tack till alla som var med i samma sällskap som jag. Det var jättetrevligt att tillbringa helgen med er.

- Bra gjort Lucia, det här ordnade du kanonbra. Du får gärna ta initiativet till en ny resa, t ex en tysklandsresa till advent. Du vet en sån där med mycket shopping, gluwein och slädturer.


//P

Klar för avresa mot Tallin 24/9

Då är packningen nästan klar. Vi har fått till varsin väska maken och jag, trots att vi bara ska vara borta mellan fredag och söndag.
Den här jäkla förkylningen vill inte riktigt släppa greppet. Känner mig inte så där väldigt road av att åka bort måste jag erkänna.
Imorgon tar vi bussen till Stockholm och sedan båten till Tallin.
Vi blir visst 7 par som åker (tror jag). Vilka har jag inte så stor koll på, det är tyvärr ingen ur den närmaste bekantskapskretsen, men det blir säkert roligt ändå, återkommer i ärendet.

Till Qvicken i Staffanstorp, har du glömt bort inloggningen till din blogg? Kan i och för sig förstå det vid din ålder.

// P


Nattgäst 22/9

Börjar så sakteliga återvända till livet. Förkylningen verkar svår att bli av med. Hoppas bara att den försvinner till fredag då vi ska göra vår resa till Tallin.

Idag efter jobbet (även igår) var vi med dottern på IKEA och handlade köksbord, stolar, mattor, lampor och lite annat som hon behöver till lägenheten. Det kommer att bli jättefint när allt kommit på plats.
 
I morse satt hon dessutom med oss vid frukostbordet, det var länge sedan. Hon började jobba tidigt idag och hon var rädd att hon inte skulle höra väckarklockan i morse eftersom hon jobbat flera nätter i sträck. Hon själv tyckte att det var jätteskönt att sova i sin gamla säng och att det var mysigt att få kliva upp och sätta sig vid dukat frukostbord.
- Här skulle jag lätt kunna bo igen, var det första hon sa när hon satte sig ner vid frukostbordet och tog morgontidningen av mig.
För egen del vet jag inte om jag tyckte det lät som någon lysande idé, nu för tiden är jag van att sitta själv i lugn och ro och läsa tidningen och sörpla kaffe. Men jag ska väl erkänna att lite mysigt var det att ha henne hemma.

Nu börjar jag bli trött både i ögonen och i kroppen, så nu är det dags att säga godnatt.

//P

Influensa 19/9

Känner mig långt i från fräsch. Åkte dit på influensan. Redan i onsdags på väg ner till Stockholm kände jag att det blev sämre. Borde ha kännt efter innan jag satt mig i bilen och for ner. Det var som vacum i skallen hela torsdagen så hemresan på torsdagkväll vart naturligtvis lång och dryg. Var ensam på jobbet på fredagen annars har jag nog stannat hemma.
Ikväll är det 50-års fest hos makens bror men jag lämnar walk over, det finns inte en chans att jag orkar med och om så vore fallet är det inte ok mot de som är där. Jag ska ialla fall skjutsa maken till Medskogs, men därifrån får han ta sig bäst han vill.
Nu väntar jag bara på att han ska knyta färdigt slipsen så jag får skjutsa iväg honom och åka hem och vila.

//P

Sonen fyller år 14/9

Idag fyller sonen år. Vi tog med oss farmor och åkte dit. Det var massor av hans kompisar där, så nog blev han uppvaktad alltid.
Fröken Freja var i fin form när vi kom. Hon lekte på altanen när vi kom och blev så glad att hon inte hann sätta på sig skorna utan sprang över fuktig gräsmatta i enbart strumporna. Det var inte så poppis hos föräldrarna kan jag säga.
Känner att jag börjar bli lite hängig. Har fått hosta och känner mig lite varm. Bara det inte är flunsan. Jag måste vara i Stockholm på torsdag och då måste jag åka ner redan på onsdagkväll, det passar dåligt att bli sjuk nu.
Det är bäst att krypa ner i sängen och försöka sova.

//P

Lugnt och skönt 12/9

Dagen har varit lugn sånär som på att maken har varit ute i trädgården hela dagen och klippt ner buskar och tagit bort blommor som blivit hösttrötta.
För egen del har jag putsat fönster och städat hela dagen. En tur till affären blev det också, vi måste fylla upp kyl och frys eftersom det började bli lite klent med föda.
Dottern kom och lämnade cykeln för vinterförvaring så hon passade på att komma när det var dags för middag. Smart drag.
I morgon har jag fått tillåtelse att göra visit hos henne, förmodligen vill hon visa vad som saknas i hemmet nu när hon blivit singel.
Kvällen är lugn, vi har inte några upptåg på g, utan kan koppla av i soffan framför tv:n.

//P

Hemma från Jönköping 11/9


Efter några hektiska dagar i metropolen Jönköping är jag äntligen hemma igen. Det har varit intensiva och intressanta dagar på fabriken. Nog om jobbet.

Igår kväll åkte vi ut till vår gård i Sjömo som ligger en halvtimmes resa från Jönköping. Därute blev vi bjudna på middag som bestod av en hel del grillat, det bjöds på öl och vin till maten och vi lät oss väl smaka. När det var dags att fara därifrån var alla i bra form och på gott humör. Tillbaka i stan visste vi inte riktigt vad vi skulle ta oss för, ingen ville riktigt göra kväll och att gå ut på lokal var det för sent för. Vad gör man då? Uppfinningsrikedommen är ju i regel som bäst runt midnatt så vi beslöt oss för att agera gatumusikanter. Önskar att någon hade haft begrepp att stoppa oss. Men inte då.....nu skulle det spelas och sjungas på kullerstensgatorna i Jönköping.



Två av "våra gatumusikanter" Magnus och Daniel spelade på varsin gura allt vad dom förmådde mitt på en av gatorna i Jönköping.

 

Det började tändas lampor i fönstren i husen runt omkring oss. Balkongdörrar öppnades och människorna började fotografera och kasta ner pengar på gatan.



Det kom en hel del människor och lyssnade, efter en stund var det en ganska stor folksamling som lyssnade och trallade med.



Tillslut måste vi ändå ge oss. Man vet ju aldrig vad som kan hända, kanske någon fick för sig att ringa polisen. Vi packade iallafall ihop och grabbarna drog en sista låt....Good night sweethart, sedan skyndade vi oss därifrån.
Vi vågade inte vara kvar om polisen skulle komma och hämta oss, hur skulle vi ha förklarat det för företagsledningen på mötet i morse.

Nu är jag ialla fall hemma igen efter några dagar i Jönköping.

//P


Singel 8/9

Det var det. Snabbt går det. Dottern är singel igen.

Efter några jobbiga veckor så är dottern singel igen. Två fina ungdommar som utvecklats åt olika håll. Nu bor hon ensam i lägenheten tillsammans med hunden. Jag hoppas det kommer att gå bra och känner jag henne rätt så fixar hon det alldeles galant.

Nu väntar jag att maken ska komma hem från jobbet, han har varit borta och jobbat och det skulle vara trevligt att få träffa honom innan jag reser bort i morgon. Det här börjar nästan likna lite singelliv det också, men vi möts ialla fall i dörren ibland.

Så var det dags för jobb i Jönköping igen. Jag åker i morgonbitti och kommer hem sent på fredag kväll. Den här gången får jag göra som de flesta andra gånger, dvs köra bilen fram och tillbaka eftersom det inte går något passande flyg hem på fredageftermiddag. Det blir väl att köra in på någon bensinstation och köpa en ny skiva så jag kan sitta och skråla och sjunga i min ensamhet i totalt 145 mil, det blir det fram och tillbaka.

Nu är det bäst att jag fixar packningen så jag slipper yra runt i morgon och kasta ner en massa onödiga kläder i väskan bara för att jag inte vet vad jag ska ha med mig.

Ha de

//P

Jaga omkring för en kopp kaffe 7/9

Idag blev det höst.

Min dag började med +4 grader, ganska kallt tycker jag. När det var dags för lunch vid 11.30 då var det soligt och varmt, temperaturen på bilen var +17.

Maken är bortrest några dagar så efter jobbet kom dotter med hund på besök och käkade lite. Det är alltid roligt när barnen kommer hem, då blir det liv och rörelse i huset igen.

När hon gick hem åkte jag till fröken Freja och sa godnatt till henne. Det var målfoto att hon hunnit gå och lägga sig men jag hann i allafall få den där godnattkramen jag ville ha.

Sonen var hemma själv med Freja så han hade inte så mycket tid över för mig. Det var välling, tandborstning och pyjamaspåtagning för hela slanten. Blir lika förundrad varje gång jag är där och ser hur han stökar med lilla fröken. För mig känns det faktiskt inte så längesen som han själv var så där liten.

Men, men som man säger, tiden går fort när man har roligt.

Som sagt - där fanns ingen tid för något kaffe, så jag åkte vidare rakt över 86:an och ner till Sussie S som var och målade sitt vinterhus.

Så här är det....Sussie och Lasse har husvagnen i fjällen. Som dom hysteriska fjällcampare dom är, måste det naturligtvis vara ett hus påbyggt på husvagnen. Inte direkt påbyggt, och inte heller fastsatt, utan mera lutande emot, men inte så att huset lutar mot....sak samma, int lönt å förklar för nån som int begrip. Fint blir det ialla fall.
Lasse lovade att sätta dit en bäddsoffa så jag kan komma besök i vinter, men jag föreslog att han kunde ligga i bäddsoffan så sov jag inne i vagnen. Han skulle tänka på saken, han har ju tid på sig.

Kaffe fanns det iallafall precis som alltid hos Sussie, även om det var från en termos.

Väl hemma igen efter min lilla utflykt är det dags att krypa upp i fåtöljen och sappa på tv-kanalerna. Det är ganska mysigt att sitta i fåtöljen och se på tv när det blåser, regnar och är mörkt utanför.


Citat:

En kopp kaffe kan bli början till livslång vänskap


//P


Barnvakt 5/9

Lördag och en väldans massa regn.

Har varit barnvakt åt fröken Freja sedan i torsdagskväll. Nu är hon återlämnad till föräldrarna, fortfarande hel och ren. Föräldrarna till den lilla fröken var på fest hela fredagen, så farmor beslöt att ta hem henne redan på torsdag kväll för att riktigt få rå om henne och mysa.
Igår var vi till Birsta en sväng Freja, dottern och jag. Den här gången stod det ett matbord med stolar på att göra listan. Vi hittade inget bord som var bra, dvs inte så stort och inte så dyrt så vi har inget annat att göra än forsätta leta.
Efter Birstaresan for vi till stan och köpte tårta, eftersom släkten på makens sida skulle komma över och fika samt fira makens födelsedag som inträffade när jag var bortrest i veckan. 
Efter lunch kom Sussie S förbi och fikade och fröken Freja tog sig en liten tupplur. Det är nästan så man skulle kunna tro att det var frågan om planering men det var faktiskt bara en ren lyckträff.
Jag som är van att göra allt på mitt sätt (nästa allt är det bäst att säga) och efter ett visst mönster kan få lite lätt panik när allt inte går som på räls utan det blir några störningar på vägen. Nu fick jag lägga all planering åt sidan, ta en semesterdag och bara ha roligt. Det gick i alla fall jättebra med lilla fröken, det är inga som helst problem att vara med henne.
Idag var maken och jag en sväng till Northbike och kollade på hojar, dvs maken kollade, inte jag, jag är fortfarande nöjd efter snart fyra somrar.

Det måste väl ändå kallas kärlek, eller?

//P

Jönköping 2/9

Åter på hemmaplan efter ett par hektiska med intressanta dagar i Jönköping.
 
Den här gången gick det inte åt så mycket tid för att åka dit ner. Gjorde ett riktigt kap anser jag, fick tag på flygbiljetter för 2200:- med direktflyg tor Göteborg. Tidigare har det kostat mig ca 9000:- och då har jag fått trassla på Arlanda med att byta terminal och rent ut sagt springa mellan terminalerna för att hinna med planen.

Måste passa på och slå ett slag för City Arlines. Vad sägs om skinnsäten, mycket plats för benen och dessutom varma kanelbullar och kaffe som är gratis. Att sedan flygtiden till Göteborg är 60 minuter gör ju inte saken sämre.

Lyckades också få tag i ett hotellrum mitt i Jönköping för 900 spänn natten. Känner mig riktigt ekonomisk.



Sov riktigt kungligt till ljudet av Vätterns vågor utanför fönstret.

Badrummet var stort och ljust och varmt på golvet, vad kan man önska mer när man är ute och jobbar.

På tisdagkvällen efter jobbet var vi och åt middag på en restaurang som låg ute på piren alldeles vid hotellet. Det var jättevarmt och skönt ute. Det verkade som alla Jönköpingsbor var ute och flanerade, eller så var dom på väg hem från någon kyrka. Jag tror det finns en kyrka i varje kvarter i stan, det är väl inte för inte som man kallar staden sveriges Jerusalem.

Det blev trots allt en tidig kväll. Efter att ha ätit en god pasta och druckit några glas vin, gick jag hem till hotellet och lade mig. Det var arbetsdag idag.

//P


RSS 2.0