Byråmontering hos dottern 25/10

Dottern och jag var på IKEA en sväng på förmiddagen. Hon skulle köpa byrå till sovrummet. Hon hade redan bestämt vad hon skulle ha innan vi åkte, så det blev ett ganska snabbt besök. När vi åkte hem ringde hon sin far och bad honom komma hem till henne för att sätta ihop byrån. Det är alltid lika spännande när man handlar paketen från IKEA, man kan klocka sig själv och se hur lång tid det tar att få ihop sakerna. Vi monterade ihop den ena byrån men den andra, hon köpte två, får hon sätta ihop en annan dag för hon skulle iväg och jobba natt.
När maken ändå var på plats hos dottern, passade han på att fixa ringklockan som slutat fungera, dessutom hade han med sig en robert box så att ungen ska kunna se på tv. Tyvärr är hon inte så intresserad av att se på tv märkte vi. När hon tog hem tv:n till sig för några veckor sedan visade det sig att hon råkade glömma fjärrkontrollen hos oss och den hade hon naturligtvis inte hämtat ännu. Utan fjärr går det inte att ställa in några kanaler på hennes tv.
När vi var på IKEA och handlade var maken i garaget och höll på med Thunderbirden. Han har efter mycket jobb lyckats få det elektriska och det hydrauliska till cabben att fungera. Det var en mycket pigg och nöjd make som kom därifrån idag. Tidigare när han kommit hem efter garagebesöken har det varit med tunga steg och hopplösheten har varit synlig i ögonen på honom.
Nu ska vi se på tv och fika, koppla av ett tag innan vi förbereder oss för morgondagen.

//P


Hundvakt 24/10

Vilken jobbig natt.
Igår var vi hundvakt åt dotterns vovve. Hennes kompis fyllde år så dom skulle ha fest hemma hos dottern och sedan gå ut på lokal. Hunden lämnades hos oss vid 19-tiden. Iker är lugn och jättesnäll och låg nästan hela tiden och vilade och tog det lugnt. Vid 22-tiden var det dags för kvällsprommis så maken tog den svängen med honom. När dom var ute så började det snöa men det gick ganska fort över i regn. När dom kom tillbaka gjorde vi oss klara för att gå till sängs. Då började problemen. Hunden hittade ingen bra plats att sova på, han började vandra runt, runt. Han stog bredvid sängen och lade huvudet på sned och det syntes på honom att han ville komma upp till oss.

-Hunden får absolut inte ligga i sängen var det sista dottern sa innan hon lämnade oss, ibland händer det att han försöker men säg till honom på skarpen så lägger han sig på golvet.

Vi gjorde som vi blivit tillsagda och han lade sig på golvet, en liten stund. Sedan började vandringen igen, upp och ner mellan våningarna. Han väntade säkert på att dottern skulle komma och hämta hem honom.
Tillslut efter ett par timmar blev det lugnt och först då kunde jag somna ordentligt.

Jag vaknade igen vid 3-tiden av snarkningar i örat och skulle precis knuffa till maken då jag upptäcker att det inte är han som snarkar utan hunden. Han, hunden, har efter att jag somnat försiktigt klivit upp i sängen och ligger mellan maken och mig, på rygg med huvudet på min kudde och snarkar som en hel karl.

Vad gör man.....Jag fick lite lätt panik där. Jag är ingen hundmänniska, är inte heller speciellt förtjust i dom utan egentligen snudd på livrädd för hundar. Jag blev i allafall klarvaken, vågade inte röra mig, ålade mig längst ut på kanten av sängen. Låg där och stirrade rakt ut i mörkret med en snarkande hund bakom ryggen.
Tydligen somnade jag tillslut för nästa gång jag vaknade till hade hunden lagt sig över mina fötter. Då klev jag upp med en tanke i huvudet....äntligen morgon. Hunden vaknade också och hoppade ner från sängen och sträckte på sig ordentligt, det förstår jag det, han hade legat skön och haft gott om plats halva natten.

Nu har maken gått ut på en riktig långpromenad innan hunden ska lämnas igen till matten. Jag är tveksam till om jag kommer att ge vika och ha honom fler gånger. Det är jobbigt att inte få sova riktigt på nätterna. Men vem vill bråka med 55 kg Rottweiler om sängplats på nätterna? Inte jag.

//P


Åter från tjänsteresa 22/10

Borta bra men hemma bäst säger man. 
Skönt att vara hemma igen efter en aktiv och jobbig dag i Stockholm. Kom iväg därifrån vid 17-tiden. Det var långa bilköer norrut mot avfarten till Arlanda. Tydligen var det några EU-deligater, som dom så fint heter, som var på besök i huvudstaden och därför hade polisen spärrat av samtliga avfarter till och från Arlanda när dessa gubbar och gummor skulle transporteras åt olika håll. Efter Arlanda gick det däremot att stå på hemöver.
Det är inte speciellt roligt att köra i mörker och inte gör det saken bättre när man blir tvungen köra om, så många man hinner, av 5-6 långtradare när det äntligen blir dubbla körfält på den så kallade motorvägen. För att inte snacka om dom personbilar som man har framför sig, vissa av dem kör inte en kilometer över det tillåtna ens vid en omkörning. Alltså långtradarna kör 90 km/h och hastigheten på motorvägen är nu 100 km/h. Hur många hinner man köra om då på sträckan? Nu är det bara massor med gnäll, men jag är trött och behöver nog krypa ner och sova.

Förresten fick lära mig nåt för ett tag sen.
 
- Vet du hur man förklarar för en person från södra sverige var Klockarberget ligger?

- Kör E4 norrut, vid första trafikljuset tar du vänster.

Det stämmer faktiskt.

//P

Dubbfritt 20/10

-1 grad, råkallt och mörkt.

Jag är helt på det klara med att vi bor i helt fel del av landet. I morse var det dags igen, fram med isskrapan och börja gnugga rutorna innan det var dags att åka till jobbet. Som om inte det var tillräckligt så har ishalkan kommit också. Ja, jag vet det brukar följas åt, is på rutor och på vägbana. Som tur är har jag fått vinterdäcken på bilen så nu är det väl bara att köra försiktigt och invänta första snöfallet. Det känns väl lite genant att jag inte märkte att jag körde dubbfritt förrän efter halva vintern i fjol. När jag tillslut märkte det så blev jag väldigt försiktig och maken kommenterade det med att: -Det sitter i huvet sånt där. Har du dubbat så kör du som om det är sommarväglag. Nåväl, i morgon eftermiddag är dags att sätta sig i bilen och åka till Stockholm igen, jobb där på torsdag och sedan bilfärd hem igen på torsdag kväll. Hoppas det inte kommer regn och blir kallt, känns lite otryggt att köra utan dubb i hjulen. Men å andra sidan att köra dubbfritt är det närmaste jag kommer en miljövänlig bil.

//P

Vinterförberedelser 18/10

Bloggtorka.............

Just nu händer inte så mycket. Hösten har sänkt sig över mig och det mest känns tröttsamt.

Regn, mörkt och +2 grader.

I fredags kom lilla fröken Freja till farmor och farfar och sov över. Det är inga problem att låna den lilla tjejen, hon är glad och lättsam, man märker nästan inte av henne. På lördagen var vi ute och handlade och den lilla fröken följde glad i hågen med och gick i alla affärer.
Enda gången farmor fick lite panik var när vi satt i bilen på väg till Birsta och den lilla ropade att nu var hon kissis.
Hjälp....var hittar man en toalett tillräckligt snabbt? Vi rusade in på Bauhause och hittade en toalett som var ledig å med det blåstes faran över.
På kvällsidan kom sonen över och hämtade henne och ordningen hemma hos oss var återställd.

Idag städades det på tomten. Husvagnen ställdes på plats för vintern och vi grävde ner några nya växter.
På eftermiddagen åkte vi och köpte en stor låda som jag kan stoppa ner allt som bivit utbytt på Harley´n. Det börjar bli så mycket som ligger i garaget så nu gäller det att samla allt på ett och samma ställe. Efter mycket om och men hittade jag en låda som dessutom hade hjul, vilket känns väldigt bra eftersom jag inte kommer att orka lyfta lådan när allt är på plats i den.

Efter middagen så gjorde vi en utryckning till dottern som ville ha hjälp med att sätta upp några hyllor. Måste bara återigen säga att hon har en kanonmysig lägenhet. Det är jätteroligt att åka dit och se vad fint hon har fått det.
Något som också är skoj att se är att hon, tack och lov, har hämtat sig från separationen tidigare i höst. Nu har mascaran börjat användas igen och det tycker jag är ett gott tecken.

//P

Husfest på jobbet 12/10

Att tiden går otroligt fort märkte jag idag när jag var och kollade bloggen. Har inte haft tid att skriva något på länge, för jag har haft fullt upp med annat. Helgen har varit lugn sånär som fredagkväll när vi träffades ett gäng som jobbar i samma hus och hade "husfest". Tack och lov att det bara är en gång om året. Jag lovar jag orkar inte med ett sånt tempo flera gånger.



Hyresvärden i action.


Några av de andra hyresgästerna.


Träna på att bita av nubben - det kallar jag utbildning.


Tyvärr slutade blixten att fungera så bilderna blev mörka, men det spelar ingen roll, dom finns i allafall.

Lördagen var en tung dag. Tack och lov att maken var i garaget och att barnen flyttat hemmifrån. Låg i soffan nästan hela dagen, bortkastat.

Söndagen var som de flesta söndagar. Lugn och skön. Var förbi hos AC och fikade på kvällen, Björn fick jobba pga störningarna i strömförsörjningen efter "storbranden" på Ortviken, men vi träffade honom innan vi åkte hem.

Det blev ganska tidig kväll.

Idag jobb.

Måste också passa på att gratulera Qvicken i Staffanstorp som fyller år idag.


//P


Höstrusk 3/10

Nu är det höst.
Regnet vräker ner och blåsten viner runt husknuten, nu är det skönt att vara inomhus. Jag kollade regnmätaren för en timme sedan och då hade det regnat 10 mm sedan det började vid 18-tiden.
I morse for vi ner till Bergafjärden och hämtade hem husvagnen. Det stod en hel del vagnar kvar därnere och ett flertal av dem har förtälten uppe fortfarande, vi får hoppas att det inte kommer snö i helgen som SMHI har lovat.
På eftermiddagen bjöd vi hem dottern på middag. Hon fyllde år igår så vi var dit och uppvaktade henne och fick smaka hennes hembakade tårta, den var jättegod. Sedan vi gått hem kom hennes kompisar dit och sedan drog dom ut på lokal. Dottern var tacksam för min middagsinbjudan så hon och hunden tog en promenad hit.
I morgon ska vi besöka henne igen, maken har lovat flytta lite på taklampan i köket så den hänger perfekt och så är det någon gardinstång som ska sättas upp. Det är en hel del pyssel hon sysselsätter oss med det kära barnet.
Kvällen i övrigt har varit lugn, en liten drink och tv-tittning har det blivit. Just nu hör jag hur regnet slår mot fönsterbläcket och hur blåsten tar i och piskar mot fönsterrutan, nu ska det verkligen bli skönt att krypa ner i sängen.

//P

RSS 2.0