Trevlig dag med dottern

Dagen har tillbringats med dottern. Vi åkte till stan och gick i affärer ett par timmar på förmiddagen. Dottern köpte ett par skor, en väska, en halsduk och några anteckningsböcker. Jag köpte ett skärp och en halsduk. Det var ganska lugnt på stan troligen för att det var bra väder.
På eftermiddagen åkte vi till Birsta på gardinshoppen och köpte gardiner. Vi besökte också Plantagen och kollade på balkongmöbler.

Nu har jag bjudit dottern på middag hemma. Idag blev det bacon/brocolligrantäng med massor av grönsaker, det var smarrigt.

Kollade vågen i morse. -7 kg. Tack Sussie S, för att du sparkade igång mig. Utan ansträngning kommer jag nu i mc-byxorna igen.

Nu väntar jag in maken som har slut på semestern och börjat jobba igen. Kanske tar vi en mc tur ikväll, då ska jag använda mina nygamla skinnbyxor.

Återkommer

//P

Småland tur och retur

Så är semesterresan avklarad. 195 mil blev det, från tisdag till fredag. Vi åkte till Berga i småland på besök. Kom ner på tisdageftermiddag vid 17-tiden och fick en härlig middag, det blev lite småprat och umgänge, sängen vid 22-tiden.
Onsdag efter frukost åkte vi till Öland. Det var en otrolig trafik över bron. Tillbringade dagen på ön i solen och avslutade med lite shopping innan vi åkte tillbaka. Torsdag besökte vi glasriket, det var lite molningt så det passade bra att åka runt på glasbruken och titta. Fredagen tillbringade vi i bilen på väg norrut och hem.
Stannade till på Harleybutiken i Skärholmen och yrade runt där nån timme. Försökte hitta en jacka men det var inte någon som "föll mig på läppen". Tyckte inte dom som fanns var snygga.

Lördagen gick åt till tvätt och besök hos barn och barnbarn. På kvällen tog vi Thunderbirden och åkte till Matfors på crusing!! Det var inte speciellt mycket bilar där när vi kom, kan bero på att vi kom dit ganska sent. Träffade syrran och Monica när vi kom tillbaka till stan. Dom hade också varit i Matfors, vi såg dom när vi åkte därifrån.

Idag bjöd syrran på skjuts i Cadillacen, vi gjorde en tur på ett par timmar. Hon har en trevlig bil och jag åkte bra men jag måste säga att jag föredrar vår T-bird. Maken tog ut mig på en tur på kvällssidan, vi for in till stan och kollade läget. Det var lite människor ute. De flesta uteserveringarna var halvtomma. Om det beror på vädret eller att många har slut på semestern det kan vi bara spekulera om.

Nu är det en vecka kvar av min semester, maken börjar jobba i morgon. Blir vädret bra så funderar jag på att åka till Bergafjärden. Maken tyckte jag skulle ta med syrran och fara ner till Rättvik och vara med på crusingen där. Är det så att hon får för sig att åka med dit så kan det lika gärna bli en resa till Rättvik. Problemet är bara att vi inte har någonstans att bo, men å andra sidan kan man sova i bilen.

//P

Sol, regn och semestertur

Oj, oj, oj, det var som tusan. Inte visste jag att så många kollade på min blogg. Det har kommit både mail och telefonsamtal om att jag måste skriva varje dag och att jag måste kolla kommentarerna.

Hmm..... kolla kommentarerna? Hur gör man då? Fick ringa dottern och fråga och fick då en liten kurs i hur man gör.

Förra veckan berättade jag om syrran och hennes raggarbil. Hon har fått igen den från Bengt-Erik och Lasse nu. Lovade lägga in några bilder på den, för den skäms inte för sig, så här kommer dom.


Syrrans Cadillac årsmodell 1961


Här blir den tvättad hemma hos mig.

Skulle tro att hon blev rätt nöjd när hon kunde åka iden igen.

Helgen tillbringades i Bergafjärden. Jag åkte ner på fredagen och maken kom på lördag eftermiddag. Han skulle ute och åka hoj med ett gäng ner till Hudiksvall. Dom åkte Hälsingland Runt, ca 40 mil. Eftersom det varit så regningt och grått väder så länge, beslöt jag mig för att stanna hemma och ta vara på solen på Bergafjärden istället.

Kvällen tillbringades med Anita och Hasse Bergne och Mia Åhlander på familjen Bergnes altan.


Anita och Hans Bergne på deras altan i Bergafjärden.


Mia Åhlander på Anita och Hasses altan.


Kvällen var jätteskön, vindstilla och ingen mygg.

Vi hade jättetrevligt. Vi pratade och skrattade och tog även en liten stänkare, eller kanske två.


Olle på besök nyskodd och fin, som vanligt. Han klär bra i rosa vår kompis Olle.

Hur var lördagen då?

Vaknade tidigt till sol, massor av sol. Gjorde samma tabbe som vanligt - var i solen för länge.

På kvällen fick vi besök av Bengt-Erik, Ingela och barnen Fredrik och Sissi. Tyvärr så gjorde dagens solning att jag höll på att frysa ihjäl så jag var väl inte riktigt i form för fest. Det blev en lugn kväll och gästerna gick hem till sig vid 24-tiden.
Det kanske ska förtydligas att det inte var på grund av att jag inte var i form utan därför att dom själva började hänga med ögonlocken. Om det var på grund av en arbetsam dag eller om det var på grund av drinkarna vet jag inte.

Söndagen var halvhyfsad. Vi hade tänkt stanna kvar, men när det började regna vid 19.30 tiden packade vi ihop och åkte hem. Det var tur det. Fy tusan vad det började regna. Det regnade hela kvällen och natten.

Idag måndag har det regnat hela dagen. Maken fick för sig att vi skulle åka till Birsta. Kom inte och påstå att det är damer som vill gå i affärer. Jag kunde inte förstå vad vi skulle dit för. Alla är ju där när det regnar. Men han skulle ha hygienartiklar - idag - från Birsta?! Har han bestämt sig är det bara att följa med. Vi for dit. Kan nämna att det var bilköer som stod stilla på motorvägen - från båda hållen. - Å dit skulle han. Jag säger bara KAOS. Som tur var gjorde vi som dottern lärt mig, parkerade i parkeringsgaraget, där fanns massor av tomma parkeringar.

Så bar det iväg in i butikerna. Han köpte till slut vad han skulle ha.

Då kom nästa överaskning från maken.

- Jag har tänkt att vi åker bort några dagar, vi far i morgon. Jag har snackat med svärfarsan och sagt att vi kommer ner till dom i morgon kväll. Du behöver inte packa så mycket, det räcker med lilla väskan.

???????

Säger bara - jag upphör aldrig att bli förvånad.

Nu har jag packat, vattnat blommorna, talat om för barnen var vi är när dom kommer hem och det är tomt i huset.  Med andra ord ordnat allt för makens jäkla semsterresa. Visst ja, hygienartiklarna hade han fixat själv. Tidigt i morgon bär det av, en hel dag i bilen, 73 mil enkel resa.



Liljorna vid entrén innan dom regnar sönder. 18 mm regn sedan i morse.

God natt
//P

Halva semestern har gått

Nu har halva semestern gått och det har inte blivit mycket gjort.
Jo - visst har vi haft en massa för oss men eftersom vi tillbringat tiden i stan känns det lite knepigt.

Vädret har ju inte varit det bästa. Det har varit åska och regnskurar i flera dagar.

Igår eftermiddag körde vi hem dotterns nya soffa så nu räknar vi med att bli bjudna dit för att se hur det  blev i gästrummet. Eftersom hon bor endast 5 minuters promenad i från oss tror jag inte att vi blir bjudna att övernatta.

Igår kom Bengt-Erik och Lasse förbi med syrrans Cadiallac. Dom har fixat motorn efter raset, så nu går den som en klocka.
Tyvärr glömde jag bort att fota den men det kommer väl fler tillfällen. Tufft av syrran att köpa en "raggarbil", jag hade ingen aning om, att hon visste vad som är fram eller bak på en bil. Nu får hon äntligen ge sig ut på crusing och visa upp bilen.

För egen del är jag inte så jätteintresserad av "raggarbilar". Visst finns dom som är snygga att titta på, men - nää, för mig räcker det att titta på bilarna, jag har inget sug efter att äga en bil. Det är maken som står för raggarbilsintresset i vår familj.

Jag ska försöka ta mig i kragen och åka till Bergafjärden idag. Maken blir nog hemma för han har planerat att åka Hälsingland Runt i morgon. Det är en hojtur som anordnats varje sommar sedan några år tillbaka. Han har åkt den turen i flera år men jag har aldrig åkt med.

Får se om det blir tid över för några fler rader ikväll.

//P



Besök av barnbarn

Har haft mycket att göra så att blogga var inte å tänka på. Barnbarnet Freja kom på besök och sov över då finns det inte mycket tid över för annat. Det är full fart nästan hela tiden.



Det har varit kafferep i lekstugan då hon bjudit dockorna och oss på kaffe.


Sussie (mamma) hjälper Freja att diska kaffeservicen vid lekstugan

Sedan blev det storstädning eftersom ingen varit och lekt där på ungefär 15 år. Sist var det dottern Anna som var där och lekte med sina kamrater.


Farfar och Freja vid farfars motorcykel

När Freja upptäckte att farfar inte var synlig i trädgården måste hon naturligtvis leta reda på honom.  Han fanns som vanligt i garaget. Det var dags att tvätta mc´n som blev ganska smutsig efter turen i regn härom dagen.


Freja hjälper farfar och tvätta motorcykeln

Klart farfar ska ha hjälp att tvätta och putsa motorcykeln. Det går ju fortare om man är två......... eller?



Man ska vara noga och kolla överallt så det är rent och blankt.



Mitt i allt städande och putsande så kom glassbilen och störde. Ungen stod givakt när hon hörde den spela på gatan.
Hon tog farfar i handen och sa att dom måste köpa glass. Vem kan neka en 2,5 åring som lägger huvudet på sned och ler och dessutom får en att känna sig som kung. Inte Frejas farfar.



Det blev ett paket till slut, med riktigt långa isglassar.


Freja målar hos farmor och farfar på altanen

Hela dagen gick åt att leka, städa, fika, måla, städa, leka, äta, leka, läsa osv.

När kvällen kom var jag tröttare än Freja. Den lilla tösen hade varit vaken från kl.08.00 på morgonen och somnade inte förrän kl.21.00 på kvällen, utan att ha vila en enda gång under dagen.

Kan berätta att morgonen efter vaknade hon tidigt. Hon tog farfar i handen och gick ner för att fixa fika kl 07.00, då hade hon redan varit vaken ett bra tag. Hon kom nämligen och la sig i min säng redan kl. 05.30, men jag tror att hon nickade till en liten stund där.

Nu har hon i allafall farit hem till Pappa och Mamma och jag och maken får försöka hitta på annat. Vi får se vad det blir.

// P

 


Vi välkomnar Manolito

Så har han då äntligen kommit. Vår nya trädgårdsmästare Manolito, har installerat sig hos oss idag. Två killar från Servicecentralen var här och drog kabel runt trädgården idag. Allt för att han inte ska smita.


Först ska det tas upp spår runt hela trädgården där rymmarkabeln ska ner.




Sen ska kabeln rullas ut och gömmas väl.



Sedan måste man ju ha en laddningsstation nångonstans.



Efter uppladdning och sedvanlig omvårdnat började Manolito att jobba. Jag kan lova att han får jobba bra. Vi har inte klippt gräset i trädgården på en vecka.  Nu har det i och för sig inte vuxit så mycket men regnet som kom har fått det att börja växa så han kom i tid för att få bort alla klöverblommor som frodats.



Nu har han i alla fall börjat jobba och vi satte oss ner och kollade in så han skötte sig. Det gjorde han.



Lilla fröken Freja kom förbi hos farmor för att se vad den här Manolito var för nån, men hon var inte imponerad. Hon föredrog att plocka fram strykbrädan ur lekstugan och sysselsätta sig med annat istället. Freja tyckte nog mest att det var obehagligt med den där saken som for runt i trädgården kors och tvärs.

//P

Höra tjat ????

Kan inte låta bli att slänga in en bild på vår prinsessa.

För att slippa höra föräldrarnas förmaningar om att man ska måla på papper och inte på sig själv så sätter man naturligtvis på sig hörselskydd. Det man inte har hört, har aldrig sagts.



Freja målar med fingerfärg, mer på sig själv än på papperet.

Det blev nog en tuff kväll i badrummet för föräldrarna skulle jag tro. Först ska barnet bli rent och sedan badrummet.

När jag var där ikväll sov hon gott. Fräsch som en nyponros. Bara vädret blir bättre så ska hon följa med oss till Bergafjärden.

//P


Äntligen hojåkning

Det blev hojåkning till slut.
Idag sov vi ganska länge. Vi kom inte ur sängen förrän vid kl. 09.30. Maken hade naturligtvis redan varit uppe i ottan men han bestämde sig för att lägga sig igen sedan tidningen blivit läst. Allt går väldigt sakta en söndagsmorgon hemma hos oss. Men så plötsligt mitt i morgonkaffet fick han för sig att vi skulle ut med motorcyklarna. Jag satt med kaffet och han började ringa runt till kompisarna för att höra om det fanns något intresse. Det fanns det. Då fick han fart på mig också kan jag lova. Vi bestämde kl 12.00 hemma hos oss.


Åke Larsson på bron, Björn Uppfeldt som kollar in Åkes mc och maken som kommer upp som källargubben.

Vi kom överens om att åka mot Stöde och sedan svänga av och åka södra sidan mot -- ja skulle vi åka till Ånge eller till något annat ställe för att äta. Stefan Lindblom hade inte ätit riktig frukost så vi kom överens om att vi skulle äta riktig mat.


Hasse, Björn, Åke och Stefan vid första stoppet efter vägen på "sörsida".¨

När vi stannade till där så kom de första regndropparna. Vi beslöt att skippa Ånge och åkte över älven till Bykrogen i Fränsta istället.


Björn och Hasse i väntan på maten.


Åke funderar på om han beställde rätt mat.

Maten var bra. När vi sedan skulle fara hemåt så började det att regna och det var inte ett litet duggregn kan jag säga. Vi fick vackert vänta på att det skulle avta så vi kunde dra oss hemmåt.


Björn, Hasse och Åke under tak i väntan på att regnet ska upphöra.

Regnet slutade så småning om och vi kunde fortsätta resan hemmåt.

Så här efteråt kan man alltid rannsaka sig själv och undra vad som gjorde att vi valde att åka innlandet idag. Vi hade samtliga av oss sett eller hört att det skulle vara regn inåt landet, endast kusten kunde bli utan nederbörd. Det är inte första gången vi gör så här. Tydligen har vi någon förkärlek till att kolla så väderleksrapporterna stämmer.

Nåväl, nu är vi hemma helskinnade och fortfarande torrskodda. Nu är det bara att vänta på nästa tur. Vart och när har vi inte beslutat men samtliga har kommit med bra förslag.

//P


Och så gick den här dagen....

Idag har vi ägnat oss åt trädgårdsarbete. Lite snopet att maken började innan jag klivit upp, då fick jag annat att göra så hojåkningen blev lidande trots att det var första dagen den här veckan som det inte regnade utan solen sken från en klarblå himmel. Temperaturen var det inte heller något fel på +24 grader, riktigt härligt. Tyvärr stötte han på patrull när han städade upp vid komposten. För ca 20 år sedan lade han ut en liten pressenning med sand på och när han nu skulle ta bort den så visade det sig att den vuxit fast. Snopet. Men vad kan man vänta sig efter 20 år. Jag kunde inte hjälpa honom att få bort den, eftersom jag blir hysterisk bara av tanken på att det kan finnas spindlar och annan ohyra vid komposten. Jag ringde sonen som naturligtvis kom hem och hjälpte fadern.



Snacka om att man får vara lycklig när man har hjälpsamma barn.

Trädgårdsarbetet tog hela dagen.....

Efter middagen och den obligatoriska travtittningen tog vi oss en funderare på om vi skulle åka till Bergafjärden. Vi enades för en gångs skull om att vara hemma. Vi måste ju ändå vara hemma i morgon kväll. Dessutom började det rulla in riktiga isvindar från havet så vi fick för oss att det nog är ganska kyligt att vara på Bergafjärden alldeles vid havet ikväll.

Det känns inte som läge att plocka ut motorcyklarna heller när det blir så här kyligt. Jag kollade termometern och den visade +16 grader.

Något måste vi väl ändå göra tyckte maken så vi for och hämtade ut bilen ur garaget och åkte ner till stan en sväng.


Makens Ford Thunderbird Convertible 1960

Det var ganske mycket folk ute. En hel del amerikanska bilar snurrade och runt och visade upp sig. I den här stan finns det otroligt många fina amerkanare men man ser dem nästan aldrig ute. Det är bara när det är något speciellt, typ crusing som man ser dem. Nu har man börjat med onsdagsåkning  för amerikanare så det är möjligt att det kommer att vara fler bilar ute ialla fall på onsdagarna.

Det är även onsdagsåkning för mc-folket så det kan ju bli lite diskussioner hemma hos oss framöver. Jag är inte så jätteintresserad av att åka med på onsdagarna, Det är för mycket stök och bök i leden och folk som "vinglar" fram och tillbaka.

Jag tycker det är bättre att vi åker på torsdagarna, då är det för det första bara riktiga cyklar, dvs Harley Davidson, och sedan är vi inte så många så då kan vi sitta tillsamman och fika eller äta.

Nu börjar det tona upp lite mörka moln ute, temperaturen ligger på +11 grader, skönt att vara hemma. Ska smyga fram en tidning som jag köpte när vi åkte hem och lägga mig och läsa.

//P

Liten kvällsblogg


Regnet har upphört och det börjar ljusna utåt havet. Kanske får vi vakna i morgon till sol. Nu har det gått en vecka av min semester och inte har det blivit mycket sola av. Om vädergudarna är med oss så åker vi till Bergafjärden någon gång under morgondagen. Vi har inte kännt för att vara där den här veckan på grund av vädret.

Har tillbringat kvällen hos dottern då maken och tillika fadern fixade belysningen i hennes badrum. Som tur är finns det ett stort fönster i badrummet, så det har inte varit mörkt där. Det blev stor glädje när lyset äntligen sken igen efter nån månad i dåligt ljus. Fadern höjdes till skyarna och förklarades nästan som en elektrisk teknisk profet, om det nu finns några såna. Det kallar jag kärlek. (Förresten så såg jag att han bara bytte lysrör och glimtändare).

Har tryckt ner en regnmätare i blomrabatten vid bron så nu ska regnet mätas de resterande veckorna på semestern. Förhoppningsvis behöver jag inte tömma den förrän i september.

// P

Fredagsnöje - IKEA


Vadå IQ fiskmås???

Lovade ju dottern att vi skulle köpa en soffa.

Naturligtvis vaknade hon "tidigt" idag så vi inte skulle missa det. Hon ringde vid 11-tiden och undrade om jag var vaken! Vilken fråga! -Se till att du är klar så kommer jag förbi hos dig om en stund, det var ord och inga visor från en tjej som aldrig har varit uppkliven en dag före kl. 12.00.

Sagt och gjort vi åkte ut till IKEA, det är där det där med IQ kommer in i bilden.

Jag tror att varje semestrande person i mellersta norrland var där!!! En regnig fredag på semestern, vad gör man? Jo, man åker till IKEA.

Vi åker hem sa jag. -Inte en chans sa dottern, lugn mamma, vi hittar nog en parkering. Det kan nämnas att det var, så vitt jag kunde se, fullt på varje parkering och bilarna som svängde in på parkeringen snurrade omkring och letade efter någonstans att parkera.

-Snälla Anna, vi åker hit en annan dag bad jag. Med uppspärrade ögon och vidöppen mun tittade dottern på mig och sa -ALDRIG. Med ena handen på ratten och den andra hårt om min plånbok lotsade hon smidigt in oss i parkeringsgaraget. Tro mig eller ej, det var tomt på bilar därinne. Första tanken var att garaget var stängt, att vi kanske missat någon skylt som sa att man inte fick parkera där, eller att en parkering där kostade skjortan. Det fungerade perfekt. Prova själv någon gång.

Hur som helst.

Vi hittade en jättefin bäddsoffa som hon bestämde sig för. Den är beige med divan. Det kommer att bli jättefint i rummet när den kommer på plats.

Nu ska resten av dagen ägnas åt arbete hemma hos mig. Regnet verkar ha avtagit och det ser lite ljusare ut på himlen. Jag kanske lägger in några rader senare om jag får tid.

//P

Regn och rusk

Idag har det varit regn hela dagen. Som alltid är det då man får en del ljusa idéer. Maken kom på att det skulle vara perfekt att ha en automatisk gräsklippare så vi slipper jäkta runt i trädgården och klippa gräs så fort det behövs och det gör det för det mesta när vi vill göra andra saker. Sagt och gjort - vi ilade iväg till Servicecentralen och köpte en. Nu är det bara att vänta på installatören som kommer hit i morgon och lägger kablar runt i trädgården så den inte "rymmer" över till grannarna och gör deras jobb också.

Var och hälsade på hos dottern med sambo tidigare i kväll. Tack Anna för du hjälper din mamma att komma igång med bloggen. Lovade i ett svagt ögonblick att jag ska köpa dem en bäddsoffa till deras gästrum och som de flesta ungar högg hon som en kobra så det blir nog att fara runt bland möbelaffärerna redan i morgon.

Hoppas det här regnvädret går över snart, det blir dyrt att inte ha något att göra. När solen kommer, om den kommer, då ska hojen fram. Nu står den nytankad (tack maken) och nyputsad i garaget. Har beställt lite nya grejer som ska bytas ut så nu är det bara att vänta.



Min hoj innan det började bytas ut både det ena och det andra. Fortsättning följer senare i det ämnet.



Här är Anncatrin och jag när vi åkte Riddarrundan förra året. Anncatrin närmast kameran. Tråkigt nog så har AC lämnat walkover den här sommaren men jag är rätt säker på att hon kommer igen.




Hela gänget på väg hemmåt.




Nu är det dags att gå ut och se så inte vattentunnan svämmat över och sedan krypa ner mellan lakanen och sova.

// Pia



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0