Afterwork 21/11

Idag är det uppförsbacke.
Fredagskvällen började med fördrink hos Patrik o Birgitta kl. 17.00. Afterwork med mat och dryck på Memento kl 18.00. Avslutades med väldigt onödig dryck på Bishop kl 01.30. Trevligt - jaa

//P


Spruta mot svininfluensa 19/11

Nu är det gjort. Efter mycket om och men har jag fått sprutan mot svininfluensa. Maken ringde vid 15-tiden och sa att han var på vaccinationsstället med dottern, hennes farmor och dotterns kompis. Budskapet med samtalet var skynda dig hit det är inga köer. Sagt och gjort jag slängde mig i bilen och åkte dit. När jag kom fram satte dom upp en lapp på grinden att vaccinet var slut. Jag chansade ändå och precis när jag kom in i byggnaden låste man dörren bakom mig. Sjuksystern som tog emot sa att vaccinet eventuellt inte räckte till oss som stod i kön, men det gjorde det. Det gjorde inte ont att ta sprutan, men det sved som bara den. Nu sitter jag hemma och funderar på det här med biverkningar. Jag måste ändå säga att det överväger att veta/tro att jag har gjort vad jag kan för att undvika att sprida smittan vidare. Det kallas sammhällsansvar har jag fått höra.


//P

Citat:
"Vi ansvarar inte bara för vad vi gör, utan också för vad vi underlåter att göra"


Regn, regn och hockey 17/11

Skulle allt detta regn kommit ner som snö hade vi haft flera meter här nu. Det är mörkt och grått och 6 grader varmt. Känner inte för att göra nåt, räcker med att sitta i soffan och sappa på kanalerna.

Hörde på radion idag att Foppa ska spela för Modo igen, han ska vara med på isen ikväll mot Brynäs. Borde han inte lägga skridskorna på hyllan, det här slutar säkert med att han blir skadad igen.

I morgon blir det roligt att höra hockeysnacket av samtliga både på fikarasten och lunchrasten. Får verkligen hoppas att Timrå tar en trepoängare mot Södertälje i kväll.

-Varför kommer jag inte in på AC´s blogg? Har hon skrivit fula ord, typ trevlig helg, så hon blivit avstängd?

//P

Tacos till hela familjen 15/11

Idag har det varit regn och rusk hela dagen. Maken och jag åkte till stan och förnyade lite i våra garderober. Det blev även sväng till Claes Olsson för att inhandla ett gäng energilampor, det är ju dags att bidra till miljön.
På eftermiddagen kom dottern och hjälpte mig med middagen sedan kom sonen med familj och vi åt tillsammans. Det blev Tacos och det uppskattades av samtliga. Nu är det inte mycket mer att göra än att samla ihop sig och krypa ner i sängen. Helgerna är alldeles för korta.

//P


Besök av Freja 14/11

Det är dags att göra ett blogginlägg igen. Jag har inte haft så mycket tid över för detta då jag varit bortrest i veckan.
Kan konstatera att det här med flyg inte riktigt är min grej, eller så är det så att man får det man betalar för.
Jag hittade ett billigt flyg när jag skulle ner till Järna på möte i onsdags och det blev jag naturligtvis glad för. Allt fungerade perfekt ända till det var dags att åka hem på torsdag kväll. Strul med flyg och flera timmars försening, jag kom hem kl 00.30. Det som fick mig att välja flyg när jag bara skulle till Järna, var att jag var så himla trött så jag tyckte det var ok att kosta på sig flyg istället för att köra bilen efter jobbet i både mörker och regn eller kanske till och med snö och halka. Hur som helst tror jag att jag tar bilen nästa gång jag ska iväg.
Igår hämtade jag fröken Freja på dagis, föräldrarna hade lite annat för sig så farmor och farfar fick rå om det lilla livet. Vi passade på att behålla henne till idag. Allt gick bra, hon är jättemysig. Det mest spännade var när Freja och jag var på affären för att fylla upp kylskåpet hemma. Det var mycket folk i butiken en fredag vid 16-tiden och jag är inte van att ha med småfolk när jag handlar nu för tiden. Freja satt på en pall mitt i butiken och räknade upp hela alfabetet för alla som passerade, tanterna och farbröderna tyckte hon var jätteduktig och det tycker jag med, kunna hela alfabetet och ha tre månader kvar till 3 år. Det måste hon ha efter farmor. När vi äntlligen var klar i affären och kommit hem med alla matkassar så upptäckte vi att Freja hade tappat en handske. Det var bara att åka tillbaka och leta efter den, som tur var hittade vi igen den. När jag först såg att vi var en hanske kort när vi kom hem tänkte jag att det får vara, jag köper ett par nya åt henne. När jag såg att den som var kvar hade logga från Polarn & Pyret, då skyndade jag mig att åka och leta efter den andra. När maken kom hem berättade vi vad som hänt och jag gnydde lite över att ungarna har så dyra kläder på sig dagis när dom är så små, bla bla bla...... Då gjorde Freja som hon gjort en gång tidigare. Hon tittar mig rakt i ögonen och säger...farmor du är gammal du...
Nu är barnet återlämnat till föräldrarna igen. Jag åkte hem med henne på eftermiddagen. Packningen var enorm. Det var kläder som fanns på dagis, ombyten för dag och natt här hos oss och en massa annat. När vi sedan kollade så Freja fått med allt hem märkte vi att vi glömt dom där förbaskade P&P handskarna hemma hos oss. Nu vet vi ju var dom finns så nu får föräldrarna själva hämta dom hos oss.
Resten av kvällen ska jag sitta i fåtöljen och dricka läsk och äta ostbågar.

//P


Vilken resa 8/11


Detta var en resa jag aldrig kommer att glömma.

Det började bra, mina kunder och jag träffades på järnvägsstationen för att ta tåget ner till Stockholm och sedan båten över till Åbo. Redan efter ett par mil med tåget började förseningarna. Vi var en halvtimme sen när vi kom till Hudik, efter Söderhamn hade tiden ökats ut med totalt 50 minuter. När vi tillslut anlände till Stockholm var vi "bara" 40 minuter sena.

Båten till Åbo avgick i tid (19.30) och vi hade en väldigt trevlig resa över till Finland. Färjan anlände till Åbo kl 07.00, då var det naturligtvis lokal tid, dvs 06.00 svensk tid.

Det var ett gäng mycket trötta gäster som anlände till fabriken för produktpresentation och fabriksvisning.
På eftermiddagen kördes vi upp till Tammerfors och hotellet, där fick vi en stunds vila innan vi åkte vidare till Maisansalo där det obligatoriska rökbastubadandet genomfördes. Det är ingen idé att förklara vad det är, det måste upplevas, efter bastubadet i rökbastun går man ner till sjön och doppar sig. Den här kvällen var det snöglopp och +2 grader i sjön.

Jag erkänner, jag badade inte.

När mina gäster gick ner till sjön direkt från bastun såg man inte kropparna utan endast ett antal ångmoln som gled fram mot sjön, det var en något otäck eller i allafall overklig syn.
God mat och mycket god dryck gjorde att även den kvällen blev väldigt sen.

Nästa morgon var det transport till ännu en av våra fabriker, den här gången i Toijala där det också bjöds på info om några nya produkter och en fabriksvisning. Vi lämnade Toijala kl. 14.00 i fredags för att ta oss mot Tammerfors och flyget hem.

Då börjar den riktiga cirkusen.

Helt plötsligt börjar snön att vräka ner, vi gissade att det var ca 2 dm som ramlade ner under tiden vi väntade på att få gå ombord på kärran hem.

En stund efter det att vi borde ha gått ombord fick vi besked om att det var så hög trafikintensitet i luften så man visste inte när vårt plan skulle få tillstånd att starta.

Vadå många plan i luften????? Det kan väl inte komma som en överraskning att det är flera plan i luftrummet.

Efter ytterligare en stund meddelar man så att flygplatsen har stängt!!!!!

Varför då? Inget tydligt svar angavs.

Alla fick plocka tillbaka sitt bagage och bege sig till incheckningen för att få veta vad som skulle hända.

I vårt fall slutade det hela med att vi inte kunde ta oss hem till Sverige i fredags. Vi bussades till Helsingfors, 25 mil ner, där vi fick hotell med middag och en ny hemresa på lördag morgon kl 08.30.

Vad bra då.......det är bara att gilla läget.

Då kommer nästa käftsmäll. Det går inga plan från Arlanda och upp till Sundsvall på lördagar. No connection som flygbolagen säger. Vi skulle ha kunnat flyga till Östersund mitt på dagen men därifrån fick vi ta oss bäst vi ville.

Vilken mardröm, där står jag i Helsingfors med fyra kunder som jag måste få hem till Sundsvall så fort och smidigt som det bara går. En av dem skulle dessutom ha middagsgäster kl 18.00 i bostaden på lördag.
Sug på den du....

Det slutade med att vi endast flög till Arlanda, hyrde en bil där och körde norrut. Jag parkerade hemma kl. 15.00.

Ingen ro och ingen vila. Väl hemma blev det att rusa in i duschen, göra sig i ordning till helgens höjdpunkt. Rock a billy kväll på Railway.

Det var jättetrevligt, samma gäng som när vi var till Tallin, plus många många fler. Vi åt och drack och dansade till långt in på natten. Vi kom hem vid tre, då hade jag varit vaken i 22 timmar.

I eftermiddags hade vi barnen här, det är ju Fars dag. Nu har vi taggat ner, maken ser på tv och som det känns är det dags att gå och lägga sig nu.

Det har varit en hektisk vecka och en kort helgledighet. Men summerar man det hela har det trots allt varit en mycket trevlig vecka.

//P


Skön helg 1/11

Helgen har varit mycket lugn. Har inte gjort något speciellt, bara varit hemma och pysslat.

Igår var sonen här och höll på med bilen hela dagen. Dottern kom hit när hon vaknade efter nattskiftet och åt middag.

Kvällen tillbringades framför tv:n. Det var Dansbandskampen, som maken vill se och sedan sappade vi på kanalerna till vi hittade en film vi såg på. Vi gjorde kväll rätt tidigt, ca 23.00 men det kändes enbart skönt.

Nu är maken i garaget och håller på med T-birden och jag tar hand om tvätt och strykning. Måste se över vad som ska packas. Jag åker till Finland med kunder nästa vecka, vi ska besöka några av våra fabriker, så det gäller att förbereda packningen noga så man har rätt kläder med sig. Det normala för mig är att packa kvällen innan jag ska iväg och då kan det bli lite tokigt ibland. Det har hänt att jag fått med tre par skor, två par jeans och fyra-fem tröjor när jag bara ska vara borta en natt. Nu när det blir incheckning av bagage på antal flygplatser inom och utanför landet gäller det att inte ha så mycket onödigt med.

//P

RSS 2.0